به گزارش پول و تجارت، احمد اسماعیلزاده، در همایش روز جهانی غذا که روز یکشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار گردید، بیان کرد: آمار و ارقام میزان مرگومیر کشور بیانگر این هست که حدود ۴۰۰ هزار تا ۴۲۰ هزار نفر سالانه جان خود را از دست میدهند که ۳۵ درصد از این میزان برای مسائل تغذیهای هست. بنابراین نظر به آمار و ارقام میزان مرگومیر کشور امکان دارد بیان کرد که یکسوم مرگهای کشور یعنی حدود ۱۲۰ هزار نفر به خاطر مسائل تغذیهای هست.
وی افزود: تحلیل و پردازش آمار مرگومیر مربوط به مسائل تغذیهای به این معنا هست که چندین افراد جامعه به میزان کافی غلات، فیبر و امگا ۳ مصرف نمیکنند. اگر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به وزارت بهداشت در زمینه تغذیه کمک کند، امکان داردیم مرگهای منتسب به مسائل تغذیهای را نسبتاً کنترل کنیم.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه میانگین کوتاهقدی در کشور حدود ۵ درصد هست، ادامه داد: میزان لاغری کودکان کمتر از ۵ سال که یک شاخص مهم به حساب میآید، حدود ۶ درصد هست. متأسفانه، وضعیت لاغری کودکان کمتر از ۵ سال در چندین استانها مناسب نیست.
اسماعیلزاده بیان کرد: متأسفانه، کاهش آمار مربوط به سوءتغذیه در کشور به خاطر مسائل تغذیهای و افزایش قیمت مواد غذایی سخت هست.
وی درباره مرگهای منتسب به مسائل تغذیهای در کشور، افزود: میزان مرگومیر ناشی از فشارخون بالا و قند بالا به ترتیب ۹۴ هزار و ۴۷ هزار مورد هست. اگرچه فشارخون و قند بالا ناشی از تغذیه نیستند اما با تغذیه ارتباط تنگاتنگ دارند. مرگومیر ناشی از اضافهوزن به طور مستقیم با تغذیه ارتباط دارد.
اسماعیل زاده تاکید کرد: ۱۰ هزار نفر به خاطر عدم دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ جان خود را از دست میدهند که این موضوع به این معنا هست که نتوانستهایم فرهنگ مصرف ماهی در کشور را رواج دهیم. ۱۰ هزار مرگ منتسب به دریافت ناکافی میوه و سبزی هستند. این نشان میدهد توجه به عوامل تغذیه در مرگ و میرها حائز اهمیت هست. آمار چاقی در کودکان زیر ۵ سال خیلی بغرنج نیست اما باید مراقب باشیم که این آمار افزایش نیابد.
وی با بیان اینکه مصرف غلات و نان کامل از اهمیت فراوانی برخوردار هست، بیان کرد: حدود ۲۵ هزار نفر، جان خود را به خاطر عدم مصرف غلات و نان کامل به میزان کافی جان خود را از دست میدهند.
دیدگاهها