تدوین آیین‌نامه شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مبدأ مزرعه
کد خبر : ۸۱۲۲۵۹
|
تاریخ : ۱۴۰۴/۰۷/۲۸
-
زمان : ۱۵:۵۵
|
دسته بندی: سلامت

تدوین آیین‌نامه شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مبدأ مزرعه

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این که نظارت بر محصولات غذایی باید از مزرعه تا سفره انجام شود، بیان کرد: آیین نامه شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مزرعه در دولت تدوین گردیده و امیدواریم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، بتوانیم نظارت خود را افزایش دهیم.

اجتماعی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پول و تجارت، مهدی پیرصالحی امروز در همایش روز جهانی غذا که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید، اظهار کرد: در بحث تأمین غذا با دو مقوله مواجهیم، یکی امنیت غذایی؛ یعنی دسترسی مردم به غذای کافی و غذایی که بتواند کالری مورد نیاز روزانه آن‌ها را تأمین کند. دوم، ایمنی یا سلامت غذا؛ یعنی اطمینان از اینکه غذای در دسترس، سالم و بدون ضرر باگردید. هر دوی این موارد اهمیت فراوانی دارند و باید همزمان رعایت شوند تا جامعه‌ای سالم دارای بوده باشیم. اگر نتوانیم غذای سالم را به مردم برسانیم، حتی با وجود دسترسی به غذا، امنیت غذایی نیز تأثیرگذار نخواهد قرار دارای بود و خود امکان داردد منجر به بروز مشکلاتی شود.

وی افزود: سلامت غذا مفهومی فراتر از بهدارای بود غذا دارد. نظارت‌های سازمان غذا و دارو بر اساس هستانداردهایی انجام خواهد گردید که در این حوزه تدوین گردیده هست. شرکت‌ها و تولیدکنندگان باید این هستانداردها را رعایت کنند تا بتوانند پروانه تولید از سازمان غذا و دارو دریافت کنند اما باید توجه دارای بود که هر محصولی که پروانه دریافت انجام می‌دهد، الزاماً محصولی مفید یا سالم برای مردم نیست. ما در حوزه‌هایی چون تولید روغن، چربی، نمک و میزان شکر، هستانداردهایی داریم، اما بسیاری از محصولات دارای مجوز، از نظر سلامت تغذیه‌ای و ارزش غذایی مناسب نیستند. بنابراین لازم هست در کنار نظارت، بر فرهنگ تغذیه صحیح و آچندین اوقات مردم از مصرف غذای سالم نیز تأکید شود تا سلامت جامعه ارتقا یابد.

پیرصالحی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، صنایع دارویی و غذایی کشور تلاش‌های فناورانه و نوآورانه قابل توجهی دارای بوده‌اند، تصریح کرد: امروز ما در هر دو حوزه، شرکت‌ها و برندهای معتبری داریم که چه در داخل کشور و چه در بازارهای بین‌المللی، عملکرد موفقی از خود نشان داده‌اند. این برندها در سفره بسیاری از خانواده‌های ایرانی حضور دارند و در کشورهای همسایه نیز صادرات موفقی دارای بوده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه غذا و صنایع دانش‌بنیان انجام گردیده و همه در تلاش‌اند تا نام ایران را بلندآوازه کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شعاری که همواره در حوزه غذا مطرح قرار دارای بوده، این هست که نظارت باید از مزرعه تا سفره انجام شود، توضیح داد: نظارت‌های مقطعی پاسخگو نیستند. ما باید بدانیم غذایی که به دست مردم می‌رسد، در کدام مزرعه و با چه نوع کود، سم و شرایطی تولید گردیده هست؛ نیز شرایط نگهداری، حمل و نقل و فرآوری آن باید مشخص و قابل رهگیری باگردید. متأسفانه، این زنجیره نظارتی از مزرعه تا سفره هنوز در کشور ما کامل نیست. با وجود اینکه سال‌ههست در سازمان غذا و دارو اندازه‌گیری میزان سموم و آلاینده‌ها انجام خواهد گردید، اما باتوجه به اینکه محصولات از ابتدا شناسنامه‌دار نیستند، در صورت بروز مشکل، امکان پیگیری کامل و فراخوان (ریکال) محصول مانند دارو وجود ندارد و اغلب تنها به اخطار و اطلاع‌رسانی بسنده خواهد گردید.

دبیرخانه امنیت غذایی:‌ شکر و روغن از اقلام کالابرگ حذف شوند

پیرصالحی ادامه داد: خوشبختانه، در قانون برنامه توسعه کشور، موضوع شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مزرعه پیش‌بینی گردیده و آیین‌نامه آن نیز در دولت تدوین گردیده هست. امیدواریم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، بتوانیم نظارت خود را از مبدا تولید در مزرعه آغاز کنیم تا اطمینان بیشتری از سلامت غذا حاصل شود. از جهات دیگر، لازم هست سامانه‌های هوشمند پایش و نظارت ایجاد شود و تصمیم‌گیری‌ها داده‌محور باشند؛ چه در صدور پروانه‌ها و چه در فرایند نظارت. باید به سمت روش‌های نوین و هستفاده از هوش مصنوعی حرکت کنیم، زیرا با گستردگی جغرافیایی کشور و جمعیت بالا، تعداد ناظران انسانی کافی نیست و بدون فناوری‌های نوین، نظارت مؤثر ممکن نخواهد قرار دارای بود.

وی با تأکید بر این که در حوزه سلامت و ایمنی غذا، همکاری بین‌بخشی ضروری هست، خاطرنشان کرد: به همین دلیل، حاکمیت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را برای ایجاد هماهنگی میان تمام نهادهای مؤثر در این حوزه تشکیل داده هست. همه دستگاه‌هایی که امکان داردند در این زمینه نقش‌آفرین باشند، باید در این شورا فعال و هم‌افزا باشند تا غذای سالم به دست مردم برسد.

پیرصالحی با اشاره به این که حمایت از تولید داخلی نقشی اساسی در تأمین امنیت و سلامت غذایی کشور دارای بوده هست، یادآور گردید: نمونه روشن آن را در جنگ 12 روزه اخیر مشاهده کردیم؛ زمانی که کشور ناگهان مورد حمله قرار گرفت و جابجایی گسترده جمعیت بین شهرها انجام گردید. نگرانی‌هایی درباره کمقرار دارای بود غذا در چندین هستان‌ها وجود دارای بود، اما علیرغم شرایط بحرانی، در همه نقاط کشور غذای کافی و ایمن در دسترس مردم قرار دارای بود. این نشان‌دهنده توان بالای تولید داخلی هست که در سخت‌ترین شرایط نیز فعالیت خود را متوقف نکرد، بلکه تولیداتش را افزایش داد تا مردم دچار کمقرار دارای بود و نگرانی نشوند.

معاون غذا و داروی وزیر بهدارای بود با تأکید بر این که غذای سالم، انسان سالم می‌سازد و انسان سالم، جامعه‌ای سالم و کشوری قدرتمند و پایدار به ارمغان می‌آورد، بیان کرد: باید نقش غذا را در سلامت جامعه بسیار جدی بگیریم. اگر از سلامت در حوزه غذا غافل شویم، ناچار خواهیم قرار دارای بود هزینه‌های گزافی را در حوزه درمان بپردازیم. هزینه‌های درمان بسیار سنگین‌تر از هزینه‌های تغذیه هست. 

انتهای پیام/ 

 
تبلیغات


اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها


ارسال دیدگاه