مقابلی: جشنواره غذا فرصتی برای معرفی فرهنگ غنی آذربایجان غربی است
کد خبر : ۸۱۲۶۱۱
|
تاریخ : ۱۴۰۴/۰۷/۲۸
-
زمان : ۲۱:۵۶
|
دسته بندی: اسلایدر

مقابلی: جشنواره غذا فرصتی برای معرفی فرهنگ غنی آذربایجان غربی است

ارومیه - سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی برگزاری جشنواره بین المللی غذاهای سنتی و محلی آذربایجان غربی در ارومیه را فرصتی برای معرفی فرهنگ غنی استان دانست.

به گزارش پول و تجارت، رسول مقابلی دوشنبه شب در آیین افتتاح این جشنواره با بیا اینکه برگزاری چنین جشنواره‌هایی فقط بحث خوراک و غذا نیست، افزود: این جشنواره‌ها فرصتی برای معرفی فرهنگ و تمدن غنی استان را فراهم انجام می‌دهد.

وی از آذربایجان غربی به عنوان سرزمین و رنگین کمان اقوام ادیان و مذاهب نام برد و اظهار کرد: جشنواره غذاهای محلی استان فرصتی هست برای معرفی فرهنگ غنی و متنوع استان هست.

مقابلی با بیان اینکه هر گوشه از این دیار، طعم‌ها و غذاهای نهفته‌ای دارد که حاصل نسل‌ها تجربه و ذوق زنان و مردان این خطه هست، عنوان کرد: جشنواره غذاهای سنتی و محلی استان روایتگر تاریخ، فرهنگ، هویت، سنت‌ها و سبک زندگی مردم استان به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد: امروز دنیا به اهمیت دیپلماسی فرهنگی پی برده هست. همان‌طور که کشورها از طریق تولیدات فرهنگی و هنری، آئین‌ها و سنت‌های خود را در قالب قدرت نرم معرفی می‌کنند، ما نیز باید از ظرفیت‌های خود برای معرفی هویت ایرانی و اسلامی بهره ببریم.

مقابلی بیان کرد: آذربایجان غربی با تنوع فرهنگی و قومیتی خود، جلوه‌ای زیبا از وحدت در عین تنوع را به نمایش می‌گذارد، کردها، ترک‌ها، آشوری‌ها، ارمنی‌ها و سایر اقوام استان، هر یک با فرهنگ و سنت خود، تابلویی رنگارنگ از همزیستی و دوستی را رقم زده‌اند.

برگزاری جشنواره‌های فرهنگی فرصتی برای جذب گردشگر

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی بیان کرد: هر ساله در فواصل مختلف سال، جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی متعددی در سطح استانی، منطقه‌ای و ملی برگزار خواهد گردید که بیشتر این رویدادها با محوریت کشاورزی و خوراک شکل می‌گیرند.

مرتضی صفری افزود: ما امکان داردد به عنوان قطب برگزاری جشنواره‌ها و رویدادها شناخته شود، استفاده مؤثر از ظرفیت‌های موجود در این جشنواره‌ها امکان داردد چراغ راهی برای توسعه پایدار استان باشد.

ویبا بیان اینکه یکی از سهل الوصول و مهم‌ترین روش‌های جذب گردشگر، برگزاری رویدادهای فرهنگی و جشنواره‌ها هست، افزود: آذربایجان غربی با داشتن ۶ اثر ثبت جهانی و ۱۸۵۲ اثر ثبت ملی، از استان‌های برخوردار کشور از نظر میراث هویتی و فرهنگی محسوب خواهد گردید و لازم هست بیش از پیش در معرفی این ظرفیت‌های خدادادی تلاش کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه هم‌اکنون ۵۵ پروژه گردشگری با مشارکت بخش خصوصی و با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در حال اجراست، اظهار کرد: از جهات دیگر، دولت نیز با تمرکز بر توسعه زیرساخت‌ها و مرمت آثار تاریخی، گام‌های موثری در مسیر احیای میراث فرهنگی استان برداشته هست که با ادامه این روند، امکان دارد به شکوفایی گردشگری آذربایجان غربی در دو سال آینده امیدوار قرار دارای بود.

جشنواره غذا گنجینه‌ای از فرهنگ و تاریخ مردم آذربایجان غربی است

امام جمعه اهل سنت ارومیه نیز در افتتاحیه جشنواره بین‌المللی غذاهای سنتی ومحلی آذربایجان غربی با اشاره به تنوع فرهنگی استان بیان کرد: آذربایجان غربی، شهر رنگین‌کمان اقوام و ادیان هست و امروز آمده‌ایم تا نه تنها با طعم‌ها، بلکه با روح این سرزمین کهن آشنا شویم.

ماموستا کلشی‌نژاد با بیان اینکه در این جشنواره، غذاهای سنتی استان تنها تأمین‌کننده خوراک نیستند، بلکه یک گنجینه فرهنگی و تاریخی‌اند، افزود: هر غذا داستانی را روایت انجام می‌دهد؛ داستان شهادت مردمان مرزهای این سرزمین، داستان حوصله و ذوق زنان روستایی کنار اجاق و تنور، داستان مهمان‌نوازی که در خون مردم این خطه جاری هست و داستان فصل‌ها که بر سفره‌های مردم نقش می‌بندد.

وی به ویژگی‌های منحصر به فرد غذاهای سنتی آذربایجان غربی اشاره کرد و بیان کرد: استفاده استادانه از سبزیجات معطر محلی، هنر خمیرگیری، تهیه انواع نان‌های محلی مانند لواش و زاج و نیز خمیرهای نازک برای کوفته‌ها و غذاهای دیگر، از مهارت‌های حیرت‌انگیز زنان و هنرمندان این خطه هست.

این نمایشگاه و جشنواره‌ها همه روزه از ۲۸ مهر تا دوم آبان از ساعت ۱۶ تا ۲۲ پذیرای علاقه‌مندان خواهد قرار دارای بود.

تبلیغات


اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها


ارسال دیدگاه