دبیرخانه امنیت غذایی:‌ شکر و روغن از اقلام کالابرگ حذف شوند
کد خبر : ۸۱۳۱۸۹
|
تاریخ : ۱۴۰۴/۰۷/۲۹
-
زمان : ۱۰:۴۵
|
دسته بندی: سلامت

دبیرخانه امنیت غذایی:‌ شکر و روغن از اقلام کالابرگ حذف شوند

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه پیشنهاد ما این هست که در اقلام کالابرگ، شکر و روغن حذف شود، بیان کرد: بهتر هست به جای این اقلام، قرار دارای بودجه بیشتری برای لبنیات اختصاص یابد.

اجتماعی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبکه خبر، حسن امامی رضوی، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی امروز در همایش روز جهانی غذا که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید، اظهار کرد: در یک سال گذشته با وضعیت خاصی مواجه قرار دارای بودیم. وضعیت مردم، هم از نظر امنیت غذایی و هم از نظر سلامت غذایی، نیازمند توجه جدی هست. متأسفانه چارچوب اجرایی در این زمینه، هنوز هماهنگ و یکپارچه نیست.

وی افزود: در سال 1402، سندی تحت عنوان «سند دانش‌بنیان امنیت غذایی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی با تلاش جمع بزرگی از دانشمندان این حوزه تدوین گردید. همان سند در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز مورد تصویب قرار گرفت و برای اجرای اقدامات اجرایی آن، برنامه‌ریزی گردید. این سند که اکنون دو سال از تصویب آن می‌گذرد، شامل 221 اقدام در حوزه‌های مختلف امنیت و ایمنی غذایی هست. اجرای موفق این سند نیازمند همکاری همه دستگاه‌های مسئول و نیز مشارکت مردم هست. برای مثال، یکی از اقدامات مهم در این سند، توسعه تولید و مصرف نان کامل و سالم در جامعه هست.

امامی رضوی با بیان اینکه نان کامل ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس آن برای سلامت مردم بسیار مفید هست، بیان کرد: با این حال، در کشور ما هنوز در این زمینه مشکلات جدی وجود دارد. نان بربری برخلاف تصور عموم، بیشترین سبوس‌گیری را دارد و نان لواش و تافتون سبوس گیری کمتری دارند و بین نان‌ها نان سنگک میزان سبوس بیشتری دارد. هم‌اکنون حدود 80 کارخانه آرد در کشور، آرد کامل تولید و حدود 600 نانوایی نان کامل پخت می‌کنند اما در شهر بزرگی مانند تهران با جمعیتی حدود 8 تا 9 میلیون نفر، حتی یک نانوایی نان کامل نیز وجود ندارد. وقتی وارد جزئیات می‌شویم، می‌بینیم که موانعی مانند مخالفت چندین اتحادیه‌ها، شامل اتحادیه نانوایان، مانع گسترش این اقدام خواهد گردید. جلسات متعددی برای رفع این موانع برگزار گردیده، اما هماهنگی بین‌بخشی هنوز بسیار ضعیف هست. در دبیرخانه شورای سلامت، شش کمیسیون برای پیشبرد سند تشکیل گردیده، ولی برگزاری جلسات و هماهنگی بین دستگاه‌ها با زحمت فراوان انجام خواهد گردید. 

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بیان کرد: در جلسه کمیسیون اقتصادی وزارت کار، مطالبه من این قرار دارای بود که در اقلام کالابرگ، اقلامی مانند شکر و روغن حذف شود، زیرا این اقلام مصرف بالایی دارند و کاهش آن‌ها به سلامت مردم کمک انجام می‌دهد. وقتی این اقلام پیش‌تر نیز در کوپن‌های مردم گنجانده می‍گردید، مصرفشان افزایش می‌یافت، در حالی که بهتر هست به جای آن، قرار دارای بودجه بیشتری برای لبنیات اختصاص یابد؛ کالایی که به علت گرانی، مصرف آن در میان مردم به‌گردیدت کاهش یافته هست. این تغییر سیهست‌ها نه‌تنها هزینه زیادی ندارد، بلکه در سطح کلان امکان داردد تأثیرگذار باگردید. باید مردم را آگاه کنیم تا غذاهای مفید و سالم مصرف کنند، نه غذاهایی که به سلامتشان آسیب می‌زند.

هگردیدار نماینده مجلس درباره نظارت بر مواد غذایی وارداتی

لزوم پرهیز از اسراف در رهستای توسعه پایدار 

 سید رضا رئیس کرمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در ادامه این مراسم با بیان این که هر انسانی حق دارد به غذای سالم و ایمن دسترسی دارای بوده باگردید، اظهار کرد: متأسفانه طی ماه‌های اخیر از غذا به عنوان یک حربه جنگی در غزه هستفاده گردید و جنایتکارهای صهیونیست با گرسنه نگه دارای بودن مردم سعی بر وارد کردن فشار به آنها دارای بودند. 

وی افزود: شعار امسال روز جهانی غذا "حق دسترسی به غذا برای زندگی و آینده‌ای بهتر" تعیین گردیده هست زیرا «غذای پایدار و کافی» نه‌تنها ضامن بقای یک جامعه هست، بلکه پیش‌نیاز رگردید، ارتقا و بهقرار دارای بود شاخص کیفیت زندگی نسل‌های آینده به شمار می‌آید بنابراین ما بایستی به عنوان رسالت اصلی خود در حوزه سلامت، تقویت امنیت غذایی و تنوع در سبد تغذیه را با تکیه بر دانش، پژوهش و هستفاده از فناوری‌های نوین سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موضوع «غذا برای همه و پرهیز از اسراف»، یکی از اساسی‌ترین مباحث توسعه پایدار هست، تصریح کرد:‌این امر نیازمند برنامه‌ریزی صحیح در خرید و مصرف غذا، بهقرار دارای بود زنجیره تأمین و نگهداری، آموزش عمومی و نیز تدوین سیهست‌های حمایتی برای اقشار کم‌برخوردار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که ما در مسیر تأمین امنیت غذایی با چالش‌هایی نیز مواجه هستیم، بیان کرد: یکی از چالش‌های مهم، درگیر قرار دارای بودن دستگاه‌ها و سازمان‌های متعدد در حوزه غذهست. اگر این دستگاه‌ها با یکدیگر هماهنگ نباشند، چالش‌های بزرگی در این حوزه ایجاد خواهد گردید. به همین خاطر، قانون‌گذار در کشور ما دبیرخانه و شورایی را در قالب «شورای سلامت و امنیت غذایی» تشکیل داده هست. در این شورا تمامی دستگاه‌های مرتبط حضور دارند و ریهست آن نیز بر عهده رئیس‌جمهور هست. این امر نشان‌دهنده اهمیت بالایی هست که قانون‌گذار برای این موضوع قائل گردیده هست. بنابراین لازم هست ما نیز در سطح اجرایی با یکدیگر هماهنگ باشیم تا بتوانیم عملکرد بهتری دارای بوده باشیم. چالش دیگر، که متأسفانه امروزه بسیار گسترده گردیده، عادات نادرست غذایی هست. مصرف بیش از حد قند و چربی‌های ترانس و هستفاده زیاد از غذاهای فست‌فودی، به مشکلات فراوانی در جامعه منجر گردیده هست. آمارهای مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی، بخش قابل توجهی از آن به خاطر تغذیه ناسالم هست.

رئیس کرمی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که باید با جدیت بیشتری دنبال شود، توجه ویژه به کودکان هست؛ چه در زمینه تأمین امنیت غذایی و چه در حوزه آموزش عمومی. لازم هست سطح دانش و آچندین اوقات عمومی مردم را نسبت به تغذیه سالم، به‌ویژه تغذیه کودکان، ارتقا دهیم. واقعیت این هست که مقابله با سودجویان بدون ارتقای آچندین اوقات عمومی کار بسیار دشواری خواهد قرار دارای بود. شاید وظیفه اصلی ما به عنوان دانشگاه و نهاد علمی این باگردید که بتوانیم دانش و آچندین اوقات مردم را افزایش دهیم و در تأمین ایمنی مواد غذایی نقش مؤثری ایفا کنیم. 

انتهای پیام/ 

 

 
تبلیغات


اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها


ارسال دیدگاه