سیدحسن امامی رضوی در بیان کردوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبکه خبر درباره آخرین وضعیت تولید نان کامل در کشور اظهار کرد: نان کامل ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس آن برای سلامت مردم بسیار مفید هست اما ما با چالشهای زیادی در حوزه تولید نان کامل مواجه هستیم، در عین حال به طور جدیتری تحقق پخت نان کامل در کشور را پیگیری میکنیم.
پخت نان کامل باید مطالبه مردم شود
وی با بیان اینکه نان و آرد کامل و سبوسدار هنوز به یک فرهنگ عمومی در میان مردم تبدیل نگردیده هست، افزود: در این زمینه آنچه اهمیت دارد این هست که مردم باید مطالبهگر تولید نان کامل در نانواییهای کشور باشند اما علیرغم همه تلاشهایی که در دو سال گذشته برای تثبیت این موضوع انجام گردیده، هنوز «نان کامل» مطالبه مردمی نیست. مردم همچنان به سمت نانهای سنتی و سفید و بدون سبوس تمایل دارند؛ نانهایی که اغلب کیفیت بالایی ندارند و حتی بعضاً دارای افزودنیهای غیرمجاز هستند.
افزودن سبزی و کنجد به نان ممنوع خواهد گردید
امامی رضوی با ارائه مثالی ادامه داد: در نانواییها میبینیم که کنجد یا سبزیجات به نان اضافه میکنند، چون مردم آن را بیشتر میپسندند اما طبق آخرین جلسهای که با وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون اصل 90 دارای بودیم مصوب گردید که این افزودنیها در نانواییها رسماً ممنوع شود، چون افزودن آنها زیانبار هست.
وی درباره دلیل تصمیم برای ممنوع گردیدن افزودنیها به نان نیز بیان کرد: دلیل ممنوعیت این هست که فرایند نگهداری این مواد افزودنی مشخص نیست. مثلاً نمیدانیم کنجد را کجا نگهداری میکنند؛ در یخچال نگهداری خواهد گردید یا در محیطی آلوده؛ چرا که نگهداری این مواد مقررات خاصی ندارد و ممکن هست در اثر نگهداری نامناسب فاسد شود.
نان بربری کمسبوسترین نان کشور هست
رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی درباره میزان سبوسگیری از آرد نانهای سنتی نیز توضیح داد: نان سنگک سبوسگیری کمتری نسبت به سایر نانها دارد و هماکنون از این جهت، بهترین نان محسوب خواهد گردید. در حالی که آرد نان بربری، بین 15 تا 18 درصد سبوسگیری خواهد گردید که بین نانها بیشترین سبوسگیری را دارد.
فعالیت 80 کارخانه تولید آرد کامل؛ تهران نانوایی نان کامل ندارد
وی با اعلام اینکه هماکنون در کل کشور حدود 600 واحد نانوایی تولید نان کامل و 80 کارخانه آرد کامل داریم، تصریح کرد: در شهر تهران حتی یک نانوایی تولیدکننده نان کامل (سبوسدار) هم نداریم. علتش این هست که اتحادیه نانوایان مطالبهای نانجام میدهد و در خود تهران هم کارخانه آرد وجود ندارد که نشان میدهد تهران با دارای بودن حدود 10 درصد جمعیت ثابت کشور و 20 درصد جمعیت شناور، هیچ کارخانه آرد کاملی ندارد.
قیمت نان کامل 20 درصد بیشتر از نانهای معمولی خواهد گردید
رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در پاسخ به این سؤال که در صورت پخت نان کامل، به خاطر نیاز به نیروهای ماهرتر و افزایش مدت زمان خواب خمیر، نیاز به افزایش قیمت نان سبوسدار خواهد قرار دارای بود؟ بیان کرد: در مورد قیمت هم باید بیان کرد که افزایش قیمت نان کامل از حدود 20 درصد بیشتر نخواهد گردید. در حالی که نانهای معمولی افزایش 50 تا 100 درصدی دارای بودهاند بنابراین این افزایش 20 درصدی تأثیر زیادی بر افزایش قیمت نان برای مردم ندارد اما در عین حال امکان داردد باعث افزایش سلامتی مردم شود که هزینههای درمانی خانوار را کاهش میدهد.
انتهای پیام/
دیدگاهها